Φωτεινή Κουτλογεωργίου Βιογραφικό
Η Φωτεινή Κουτλογεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή . Από πολύ μικρή παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον για την τέχνη . Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής από τα 6 της χρόνια αλλά λίγο καιρό αργότερα την κέρδισε το μπαλέτο .
Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια χορού , απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ‘’ Ραλλού Μάνου’’. Είναι πιστοποιημένη Ballet Toning instructor από τον ίδιο τον δημιουργό της μεθόδου Nissim Zoares. Στις επαγγελματικές της σπουδές είχε την τύχη να διδαχτεί χορό από τους : Anton Stoinov (Κλασικό Μπαλέτο ) , Ρούλα Παπαδημητρίου ( Κλασικό Μπαλέτο ) Βάσια Λιωνάκη ( Κλασικό Μπαλέτο ,Ρεπερτόριο ), Αλίκη Καζούρη (Σύγχρονος Χορός , Τεχνική Limon – Release,αυτοσχεδιασμός, χορογραφία ) , Πένυ Διαμαντοπούλου ( Σύγχρονος Χορός , Τεχνική Graham ), Κική Κασιδοπούλου ( Ρυθμική ) και πολλούς άλλους .
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο εξωτερικό από τους : Desmond Richardson (Κλασικό Μπαλέτο ), Michelle Assaf (Flexibility – Stretching ) , Bruno Collinet ( Contemporary Dance ), Joshua Pelatzky ( Coreography workshop ).
Έχει συνεργαστεί και έχει χορέψει σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλολόγων Ν.Ροδόπης : Αφιέρωμα στον Δ.Σολωμό (2008 ) και Με τη δύναμη της ποίησης , της μουσικής και των νέων της πόλης μας κατά του καρκίνου (2009 ).
Επίσης έχει συνεργαστεί και έχει χορέψει με την Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής Θράκης στις εορταστικές χριστουγεννιάτικες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής τον Δεκέμβριο του 2011 , του 2012 , του 2013 και του 2014 .
Έχει διοργανώσει παραστάσεις χορού, φιλανθρωπικού χαρακτήρα όπου όλα τα έσοδα διατέθηκαν στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία Τμήμα Ν. Ροδόπης τον Απρίλιο του 2007και τον Ιούνιο του 2009. Τον Ιούνιο του 2013 ανέβασε την Carmen , στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Ν.Ροδόπης .
Διδάσκει κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στη σχολή της από το 2005 αφιερώνοντας καθημερινά κομμάτια της ψυχής της στους αγαπημένους της μαθητές .