Φωτεινή Κουτλογεωργίου

(Κλασικός Χορός-Ρυθμική)

Η Φωτεινή Κουτλογεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή . Είναι ιδρύτρια της Σχολής Χορού Plié, όπου διδάσκει και χορογραφεί από το 2005 σε μαθητές όλων των ηλικιών.

Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια χορού , απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ‘’ Ραλλού Μάνου’’. Είναι πιστοποιημένη Ballet Toning instructor από τον ίδιο τον δημιουργό της μεθόδου Nissim Zoares. Στις επαγγελματικές της σπουδές είχε την τύχη να διδαχτεί χορό από τους : Anton Stoinov (Κλασικό Μπαλέτο ) , Ρούλα Παπαδημητρίου (Κλασικό Μπαλέτο ) Βάσια Λιωνάκη ( Κλασικό Μπαλέτο ,Ρεπερτόριο ), Αλίκη Καζούρη (Σύγχρονος Χορός , Τεχνική Limon – Release, αυτοσχεδιασμός, χορογραφία ) , Πένυ Διαμαντοπούλου (Σύγχρονος Χορός , Τεχνική Graham ), Κική Κασιδοπούλου ( Ρυθμική ) και πολλούς άλλους .

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο εξωτερικό από τους :

-Desmond Richardson (Κλασικό Μπαλέτο )

– Michelle Assaf (Flexibility – Stretching )

– Bruno Collinet ( Contemporary Dance )

– Joshua Pelatzky ( Coreography workshop )

– Michelle Oliva(Contemporary Dance )

Έχει συνεργαστεί με το Δηπεθε Κομοτηνής τον Αύγουστο 2022 στην παράσταση Ανακρέων ( σε σκηνοθεσία Γ. Βουλτσίδη) ως χορογράφος και ως χορεύτρια.

Έχει συνεργαστεί και έχει χορέψει σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν.Ροδόπης : ‘’Αφιέρωμα στον Δ.Σολωμό’’ (2008 ) και ‘’Με τη δύναμη της ποίησης , της μουσικής και των νέων της πόλης μας κατά του καρκίνου’’ (2009 ).

Ως χορογράφος και ως χορεύτρια επιπλέον έχει συνεργαστεί  με την Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής Θράκης στις εορταστικές συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής τον Δεκέμβριο του 2011 , του 2012 , του 2013 και του 2014,τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2018.

Έχει διδάξει κινησιολογία και αυτοσχεδιασμό στην θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (2004).

Έχει διοργανώσει παραστάσεις χορού, φιλανθρωπικού χαρακτήρα όπου όλα τα έσοδα διατέθηκαν στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία Τμήμα Ν. Ροδόπης τον Απρίλιο του 2007 και τον Ιούνιο του 2009. Τον Ιούνιο του 2013 ανέβασε την Carmen , στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Ν.Ροδόπης .