Ελένη Ελευθερίου

( Κλασικό Μπαλέτο- Θεωρία Κλασικού- Ρεπερτόριο)

Η Ελένη Ελευθερίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο της Γερμανίας. Εκεί φοίτησε έως τα 20 ετή της ,στη σχολή “Rollef-King” απ’ όπου πήρε και το δίπλωμα της, ως χορεύτρια επί σκηνής. Είναι Διπλωματούχος Καθηγήτρια Χορού, απόφοιτος της ‘’Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κοντοξάκη’’. Κατέχει δίπλωμα δασκάλας στους Latin-Ballroom χορούς(international style) και είναι απόφοιτος της  Greek Athletic & Fitness Training Shool(Grafts).

Η ίδια παραμένει εξαιρετικά δραστήρια στο χώρο της, παρακολουθώντας σεμινάρια και επιμορφώσεις .Ενδεικτικά αναφέρονται :

Σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής , σύστημα  Carl -Orff με την καθηγήτρια Λίλη Αρζιμάνογλου Μάντζαρη.

– Σεμινάριο μουσικής-ρυθμικής και κινητικής αγωγής Jack Dalcross.   

– Σεμινάριο κλασικού χορού με τον Sergei Viculor (χορογράφος και σολίστ στο Kirov Ballet theatre).

– Σεμινάριο κλασικού ρεπερτορίου με την Milica Bijelie.

– Σεμιναριο σύγχρονου χορού με την Yvonne Madafounic Stadler .

Από το 2005 διατηρεί δική της Ερασιτεχνική σχολή χορού, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία διδάσκει κ χορογραφεί. Όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία της Σχολής της στα πολιτιστικά δρώμενα είναι έντονη. Με παραστάσεις και συμμετοχές στα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης καθώς και την προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών της σχολής της για την συμμετοχή τους σε εθνικούς διαγωνισμούς στους οποίους διακρίθηκαν με πολλές βραβεύσεις και υποτροφίες σε Ευρώπη και Αμερική.

Χριστίνα Παναγή

( Κλασικό Μπαλέτο- Θεωρία Κλασικού- Ρεπερτόριο)

Η Παναγή Χριστίνα γεννήθηκε κ μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χορό σε ηλικία  5 ετών. Όταν ενηλικιώθηκε, μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη ,όπου παρακολούθησε τα τμήματα του φυτωρίου στην επαγγελματική σχολή της κ.Καφαντάρη. Αργότερα, ταξίδεψε στην Αθήνα όπου παρακολούθησε μαθήματα στην σχολή χορού του κ. Γιάννη Μέτση. Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού  ‘’Ραλλού Μάνου’’ πλάι σε  αξιόλογους καθηγητές, απ’ όπου και αποφοίτησε με Δίπλωμα καθηγήτριας χορού κ χορογράφου.  Έχει μαθητεύσει δίπλα στην κ.Ολυμπία Γελοδάρη για 3 έτη. Η ίδια παραμένει εξαιρετικά δραστήρια στο χώρο της παρακολουθώντας  σεμινάρια και επιμορφώσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται:

-The School at Jacob’s Pillow/The Modern Dance Master Class(Milton Myers)-The Jazz Dance(Chet Walker)

-Σεμινάριο Κλασσικού Μπαλέτου με την Milica Bijelic

-Συμμετοχή στην 1η Παγκόσμια Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στα Χανιά Κρήτης κ.α.

Από το 2005 διατηρεί δική της Ερασιτεχνική σχολή χορού, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία διδάσκει κ χορογραφεί. Όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία της Σχολής της στα πολιτιστικά δρώμενα είναι έντονη. Με παραστάσεις και συμμετοχές στα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης καθώς και την προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών της σχολής της για την συμμετοχή τους σε εθνικούς διαγωνισμούς στους οποίους διακρίθηκαν με πολλές βραβεύσεις και υποτροφίες σε Ευρώπη και Αμερική.

 

Αρετή Μίχου 

(Σύγχρονος χορός- Ρεπερτόριο σύγχρονου)

Γεννήθηκε το 1994 και μεγάλωσε στην Ξάνθη όπου ξεκίνησε χορό σε μικρή ηλικία. Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα υπό τη διεύθυνση της Μπέττυ Δραμισιώτη. Αποφοίτησε το 2016 λαμβάνοντας το αναγνωρισμένο από το ΥΠΠΟ Δίπλωμα επαγγελματία χορεύτριας/ καθηγήτριας χορού. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις της παιδικής και εφηβικής σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ως χορεύτρια, βοηθός κινησιολόγου και βοηθός σκηνοθέτη. Έχει χορέψει με τις ομάδες σύγχρονου χορού Vis Motrix , Die Wolke Art Group και B_area 4 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το 2019-20 υπήρξε μέλος της εκπαιδευτικού σκοπού ομάδας physical theatre JV2 /Jasmin Vardimon Company με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2016 διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό σε παιδιά και ενήλικες.

2021
Discrete Works 4, «Astrogardener/angular momentum», Die Wolke Art Group, Thessaloniki, Greece
2020
JV2 2019-2020, εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Jasmin Vardimon Company (UK), στο πλαίσιο του οποίου συνεργάστηκε με τις/τους χορογράφους Mafalda Deville, Anthony Matsena και Jasmin Vardimon

2019
«Τhe Herd»/ Ομάδα χορού B_area 4 , Θέατρο Άνετον, Θεσσαλονίκη «Dark Matter(s)» / Ομάδα χορού Vis Motrix, χορογραφία Κ. Γεράρδος «Trajectory of an idea»/ die Wolke Art Group,χορογραφία Δ. Τριαντάκη 3 Unit Motives Dance Festival- Die Wolke Art Group, Thessaloniki
2018
«Ιζαντόρα Ντακ», σκηνοθεσία Σ. Μιχαηλίδου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, βοηθός σκηνοθέτη και χορογράφος
2017
«Τα Αληθινά Δώρα του Άη Βασίλη», σκην. Σ. Μιχαηλίδου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
«Σε μένα μιλάς;», σκην. Σ. Μιχαηλίδου, Εφηβική Σκηνή ΚΘΒΕ (2017-2018) , Β’ βοηθός σκηνοθέτη
2016
«Οικογένεια Νώε», σκην. Σ. Μιχαηλίδου, Παιδική Σκηνή ΚΘΒΕ (2016-2017)
«LAMENTO», χορογραφία Κατερίνα Γιαννούλη, Athens Video Dance Project Festival 2016

 

Δημήτρης Ράπτης

( Σύγχρονος Χορός, Ρεπερτόριο)

Χορογράφος / Κινησιολόγος / Performer

  Ο Δημήτρης Ράπτης αποφοίτησε την επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2010. Την ίδια περίοδο έγινε μέλος της ομάδας σωματικού θεάτρου και ερευνητικής κίνησης Ars Moriendi μελετώντας το σύστημα Θοδωρής Τερζόπουλος. Στην μετέπειτα πορεία του εκπαιδεύτηκε από γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες του χορού και ερευνητικής κίνησης, όπως:

German Jauregui (Ultima Vez), David Zambrano, John Britton, Baris Michi, Ulay ,Δάφνης Κόκκινος(Pina Bausch),αλλά και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες στο είδος.

Ίδρυσε την επαγγελματική ομάδα χορού, ερευνητικής κίνησης και σωματικού θεάτρου “Σώμα Ως” όπου και συνεργάστηκε με μεγάλους κρατικούς και δημόσιους φορείς όπως Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 9η Βυζαντινή εφορία , Φεστιβάλ Δημητρίων, κ.α. αλλά και με καλλιτέχνες διαφορετικών τεχνών (εικαστικοί ,ποιητές, λογοτέχνες, μουσικοί κ.α) για την δημιουργία τόσο των έργων τους όσο και της προσωπικής του έμπνευσης μέσα από αυτά.

Συνεργάστηκε με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης τέχνης σε τμήματα προσχολικής αγωγής, παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων αλλά και τμήματα Γονέας-παιδί με κύριο μέλημα του την έρευνα και συσχέτιση της κίνησης/χορού με τις εικαστικές τέχνες και τα έργα τέχνης του Μουσείου ενώ παράλληλα εργάζεται ως εκπαιδευτής σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως Ι.Ε.Κ και σχολές χορού στην ειδικότητα σύγχρονος χορός, χορογραφία, κλασικό μπαλέτο (ρώσικο σύστημα) και Contact Improvisation.

Ως χορευτής συμμετείχε σε γνωστές παραγωγές όπως

Maurice Bejart “Bolero”, όπερα “La Traviata”, όπερα “AIDA”,όπερα “Σαμψών και Δαλιδά”,σε παραγωγές του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, και του Κ.Θ.Β.Ε ,στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών για τα έργα Toulouse Lautrec, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κ.α.

Σε διαγωνισμό του ISTD((International Society of Typographic Designers-Αγγλία) ένα προτζεκτ της Νταίζυ Σερδάρη, συμμετέχοντας ως σκηνοθέτης, χορογράφος και σκηνογράφος κέρδισαν το 1ο βραβείο.   

     

Βίκυ Αγγελίδου

( Σύγχρονος χορός- Παιδαγωγική Ψυχολογία)

Η Βίκυ Αγγελίδου είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο ΑΠΘ και Χορό στην ΑΕΣΧ Α. Καφαντάρη και έχει τελειώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Fontys, του Tilburg της Ολλανδίας, στο αντικείμενο Performing Public Space. Τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται στις τεχνικές Passing Through και Flying Low με τον David Zambrano. Βασική εκπαίδευση στις τεχνικές του έλαβε από την συμμετοχή της στα μηνιαία εντατικά σεμινάριά του στην Κατάνια (PTO) και στην Κέρκυρα (EXIN). Έχει χορέψει με τον David Zambrano και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο Σύγχρονο Θέατρο (Αθήνα, 2015) και στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (2018). Συνδιοργάνωσε το Passing through Residency στην Μπρατισλάβα και συνδημιούργησε την παράσταση “11 ways to make soup” (Studio 12, Bratislava, Slovakia, 2018).

Κύριο ενδιαφέρον της στην δημιουργία είναι η ανάδειξη της κοινωνικής πραγματικότητας και η δημιουργία πλαισίων συνάντησης διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, μέσω της τέχνης του χορού. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού ασχολήθηκε με τις κοινωνικές προεκτάσεις του Σύγχρονου χορού και την εφαρμογή του στον Δημόσιο Χώρο. Δημιούργησε την διαδραστική παράσταση Move the Public Space η οποία ταξίδεψε σε Δημόσιους Χώρους της Θεσσαλονίκης, των Βρυξελλών, του Τίλμπουρχ και του Άιντχόβεν. Συνδημιούργησε την παράσταση Hear me to See you, που αφορά την τυφλότητα, που παρουσιάστηκε στο Studio 29A (Θεσσαλονίκη), στο Mariengaarden και στο Ateliers (Tilburg, Netherlands), στο Dwarsdriewer performing arts festival (Kiel, Germany) και στο Dance Days festival (Χανιά). Συνδημιούργησε την παράσταση ΧΑΠΙNESS, που παρουσιάστηκε στο Studio 29A, (Θεσσαλονίκη). Χορογράφησε το video dance SKOURIES (2015), που αφορά την οικολογική καταστροφή που συντελείται στην Βόρεια Χαλκιδική, που παρουσιάστηκε στο 5ο Athens Video Dance Project (Αθήνα), στο Φεστιβάλ Δημήτρια (Θεσσαλονίκη), στο Freedom of Expression (Αθήνα) και στο φεστιβάλ 10th edition of voices from the waters International film festival (Ινδία).

Συνδιοργανώνει το Closed Eyes Festival (Τίλμπουρχ, Ολλανδία) και το Pocket Dance Festival (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα).

Δημήτριος Δημητριάδης

(Μουσική- Συνοδεία Πιάνου)

Ο Δημήτριος Δημητριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει Σπουδές Πιάνου κι Ανώτερων Θεωρητικών Μουσικής, με τίτλους ‘Δίπλωμα Πιάνου και ‘Δίπλωμα Σύνθεσης’ .Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Πιάνου, Σύνθεσης, Μουσικοθεραπείας, Αυτοσχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Μουσικής ενώ ταυτόχρονα έχει εκπονήσει εργασίες μουσικολογικού ενδιαφέροντος.

Η Επαγγελματική του δραστηριότητα είναι πλούσια. Εργάζεται  ως καθηγητής πιάνου, ανώτερων θεωρητικών, στη δημόσια κι ιδιωτική εκπαίδευση παράλληλα με την ερευνητική ενασχόληση στο Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής & Ακουστικής.

Καλλιτεχνική δραστηριότητα ως ερμηνευτής και αυτοσχεδιαστής. 

 Κώστας Χρυσαφίδης ( Σύγχρονος χορός) 

Ο Κώστας Χρυσαφίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1989.
Η πρώτη του επαφή με την κίνηση ξεκίνησε το 2005, παρακολουθώντας εντατικά μαθήματα Capoeira.
Έπειτα από δεκαετή φοίτηση, εμβαθύνοντας την σχέση του με την τέχνη αυτή και έπειτα από σειρά σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεκίνησε την διδασκαλία σε μικρή ηλικία ανήκοντας στις πρώτες γενιές δασκάλων Capoeira στην Ελλάδα.
Αφού συνεργάστηκε ως χορευτής με το Εθνικό Θέατρο, τον Κωνσταντίνο Ρήγο, Default Co. κ.α ξεκίνησε τις σπουδές του στην Κ.Σ.Ο.Τ από όπου και αποφοίτησε.
Στα πλαίσια των σπουδών του και παράλληλα με αυτές συνεργάστηκε με την Hellenic Dance Company για το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής,με την Ερμίρα Γκόρο για το Φεστιβάλ Αθηνών κ.α
Απο το 2015 εως 2019 συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για τις παγκόσμιες περιοδείες των Still Life και The Great Tamer.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό και capoeira.

 

 

Αλεξάνδρα Τσοτανίδου(Σύγχρονος χορός, χορογραφία, θεωρία σύγχρονου)

Η Αλεξάνδρα Τσοτανίδου γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1982. Είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού έχοντας ως βάση για πολλά χρόνια την Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ανδρομάχη Καφαντάρη” και στην Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Ακολούθησε εκπαίδευση πάνω στο Ensemble Physical Theatre στην Αγγλία (University of Huddersfield), παρακολούθησε το intensive course του SNDO (Άμστερνταμ), το Smash Berlin (movement research and practices on experimental performance) καθώς επίσης και σεμινάρια χορού και αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ ως χορογράφος και κινησιολόγος σε θεατρικές παραγωγές και με τις ομάδες “Vis Motrix”,“Kontakt Ensemble”, “Δρώσα Μάζα”, την κολεκτίβα Rough/Cut, καθώς και με ανεξάρτητους καλλιτέχνες ενώ ταυτόχρονα παρουσίαζε και δικές της προσωπικές δουλειές (“Void”, “The Beam”, “there you Are you there”, “Fit”). Είναι συνεργαζόμενη καλλιτέχνις του DUENDE International Ensemble, ενός δικτύου καλλιτεχνών με καλλιτεχνικό διευθυντή τον John Britton, που έχει ως βασικό άξονα τον  αυτοσχεδιασμό, την στιγμιαία σύνθεση αλλά και σύνδεση των ατόμων επί σκηνής. Υπήρξε υποψήφια στην κατηγορία «Νέος ή πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης» των Βραβείων Κάρολος Κουν και Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2013 – 2014, για το ρόλο της «Νάντεζντα» στην παράσταση «Οικογενειακές Ιστορίες» της Biljana Srbljanovic σε σκηνοθεσία Σμαρώς Πλατιώτη. To 2018 επιλέγεται ως μία από τις νέες χορογράφους στο πρόγραμμα “Breaking Art” (Σοφία Μαυραγάνη / Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης) για να παρουσιάσει δουλειά της σε συνεργασία με νέους συνθέτες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ ταυτόχρονα γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Theatre Practices στο ArtEZ Institute of the Arts (Arnhem, NL).

Από το 2012 διδάσκει σύγχρονο χορό σε studios, εργαστήρια και σχολές χορού στην Θεσσαλονίκη.