Αρετή Μίχου

 

Γεννήθηκε το 1994 και μεγάλωσε στην Ξάνθη όπου ξεκίνησε χορό σε μικρή ηλικία. Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα υπό τη διεύθυνση της Μπέττυ Δραμισιώτη. Αποφοίτησε το 2016 λαμβάνοντας το αναγνωρισμένο από το ΥΠΠΟ Δίπλωμα επαγγελματία χορεύτριας/ καθηγήτριας χορού. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις της παιδικής και εφηβικής σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ως χορεύτρια, βοηθός κινησιολόγου και βοηθός σκηνοθέτη. Έχει χορέψει με τις ομάδες σύγχρονου χορού Vis Motrix , Die Wolke Art Group και B_area 4 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το 2019-20 υπήρξε μέλος της εκπαιδευτικού σκοπού ομάδας physical theatre JV2 /Jasmin Vardimon Company με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2016 διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό σε παιδιά και ενήλικες.

2021
Discrete Works 4, «Astrogardener/angular momentum», Die Wolke Art Group, Thessaloniki, Greece
2020
JV2 2019-2020, εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Jasmin Vardimon Company (UK), στο πλαίσιο του οποίου συνεργάστηκε με τις/τους χορογράφους Mafalda Deville, Anthony Matsena και Jasmin Vardimon

2019
«Τhe Herd»/ Ομάδα χορού B_area 4 , Θέατρο Άνετον, Θεσσαλονίκη «Dark Matter(s)» / Ομάδα χορού Vis Motrix, χορογραφία Κ. Γεράρδος «Trajectory of an idea»/ die Wolke Art Group,χορογραφία Δ. Τριαντάκη 3 Unit Motives Dance Festival- Die Wolke Art Group, Thessaloniki
2018
«Ιζαντόρα Ντακ», σκηνοθεσία Σ. Μιχαηλίδου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, βοηθός σκηνοθέτη και χορογράφος
2017
«Τα Αληθινά Δώρα του Άη Βασίλη», σκην. Σ. Μιχαηλίδου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
«Σε μένα μιλάς;», σκην. Σ. Μιχαηλίδου, Εφηβική Σκηνή ΚΘΒΕ (2017-2018) , Β’ βοηθός σκηνοθέτη
2016
«Οικογένεια Νώε», σκην. Σ. Μιχαηλίδου, Παιδική Σκηνή ΚΘΒΕ (2016-2017)
«LAMENTO», χορογραφία Κατερίνα Γιαννούλη, Athens Video Dance Project Festival 2016


Ξανθή Μωυσίδου

Η Ξανθή Μωυσίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα μοιράζεται ανάμεσα στη διδασκαλία, την κινητική έρευνα και τη χορογραφία. Σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Φυλλίς Μάντζιαρη» στη Θεσσαλονίκη και στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ ενώ φέτος συνεχίζει την εκπάιδευση της στο πρόγραμμα χορογραφίας Choreography Online / I-PATH Diploma in Choreography Program (UK).

Έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις, έρευνες και φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (IE, SE) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορευτών και χορογράφων σύγχρονου χορού εντός και εκτός Ελλάδας (IE, DE). Έχει συμμετέχει είτε ως χορεύτρια είτε ως χορογράφος σε θεατρικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα ανεξάρτητων καλλιτεχνών και ομάδων χορού και θεάτρου στη Θεσσαλονίκη ενώ αποτελεί συνιδρυτικό μέλος της ομαδας χορού «κράμα», με την οποία συνεχίζει να δημιουργεί, να πειραματίζεται και να εκφράζεται.Από το 2019 διδάσκει κλασσικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό.

Κώστας Χρυσαφίδης

Ο Κώστας Χρυσαφίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1989.
Η πρώτη του επαφή με την κίνηση ξεκίνησε το 2005, παρακολουθώντας εντατικά μαθήματα Capoeira.
Έπειτα από δεκαετή φοίτηση, εμβαθύνοντας την σχέση του με την τέχνη αυτή και έπειτα από σειρά σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεκίνησε την διδασκαλία σε μικρή ηλικία ανήκοντας στις πρώτες γενιές δασκάλων Capoeira στην Ελλάδα.
Αφού συνεργάστηκε ως χορευτής με το Εθνικό Θέατρο, τον Κωνσταντίνο Ρήγο, Default Co. κ.α ξεκίνησε τις σπουδές του στην Κ.Σ.Ο.Τ από όπου και αποφοίτησε.
Στα πλαίσια των σπουδών του και παράλληλα με αυτές συνεργάστηκε με την Hellenic Dance Company για το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής,με την Ερμίρα Γκόρο για το Φεστιβάλ Αθηνών κ.α
Απο το 2015 εως 2019 συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για τις παγκόσμιες περιοδείες των Still Life και The Great Tamer.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό και capoeira.